Team Jemalupe

Team Jemalupe

 

Graag willen wij u voorstellen aan team Jemalupe:

anouk

Anouk Hafkamp, eigenares en begeleidster. In 2003 heb ik de zorgboerderij opgezet en sinds die tijd begeleid ik mensen met veel plezier. Voor mij is het belangrijk dat ik iedereen die op de zorgboerderij komt iets mee kan geven, vooral de vreugde van het leven en haal eruit wat erin zit. Voordat ik de zorgboerderij startte was ik manager bij een supermarktketen. Nadat ik 10 jaar vanuit mijn hart en ervaring de mensen op onze zorgboerderij had begeleid leek het mij leuk om ook de achtergrond kennis op te doen. In 2013 ben ik de HBO opleiding Toegepaste Psychologie gaan studeren en deze heb ik in mei 2018 met goed gevolg afgerond. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

 

 

foto norbertNorbert Kokken, eigenaar en facilitair manager. Sinds 2006 ben ik fulltime op de zorgboerderij aan het werk. Daarvoor heb ik 20 jaar bij de politie gewerkt. Op de zorgboerderij zorg ik dat alles draaiende blijft samen met Dirk, ik doe al het onderhoud, en zorg dat iedereen altijd lekker en gezond te eten heeft. Sinds 2015 zijn wij de trotse grootouders van Tess en Juliën, de dochter en zoon van Marith. Sindsdien is mijn grootste hobby opa zijn.

 

 

 

FB_IMG_1488386518316Ik ben Marith Kokken, geboren in 1992 en ik ben de dochter van Anouk en Norbert. Sinds 2017 woon ik samen met Mennolt, Tess en Juliën op de zorgboerderij, en is mijn doel om in de toekomst zorgboerderij van mijn ouders over te nemen. Van kleins af aan help ik al met veel plezier mee op de zorgboerderij en vanaf 2010 ben ik naast mijn studie de weekenden gaan begeleiden, na mijn studie aan het Johan Cruyff College ben ik werkzaam geweest als secretaresse, maar  vanaf mei 2015 werk ik volledig op de zorgboerderij. In 2018 heb ik mijn EVC traject jeugdzorgwerker met goed gevolg afgerond. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

 

 

foto charlotte

Ik ben Charlotte Datema, geboren in 1992 en woonachtig in Sauwerd (Groningen). In mijn vrije tijd doe ik graag aan paardrijden en voetbal en ga ik graag op wintersport. Ik heb thuis twee pony’s en met één pony doe ik aan crosscountry. In 2008 ben ik begonnen aan de opleiding dierenartsassistente aangezien ik altijd van mijn hobby mijn beroep wilde maken. Nadat ik mijn stage op een zorgboerderij had gelopen wist ik dat ik nog meer wilde leren op het gebied van dieren in combinatie met mensen met een beperking. Ik heb gekozen voor de opleiding Diermanagement op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Tijdens mijn opleiding heb ik voor de richting ‘Dieren in de zorg’ gekozen. Deze minor heeft als hoofdlijn ‘therapie met dieren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking’. In januari 2017 heb ik deze HBO opleiding met goed gevolg afgerond.
Sinds september 2016 ben ik begeleider op zorgboerderij Jemalupe en werk ik één zorgweekend in de maand en iedere woensdagmiddag. Het werk is uitdagend, leuk en er hangt een goede sfeer. Daarnaast werk ik hier met veel plezier en hoop dat nog lang te kunnen doen. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

 

10530657_10209233974708964_6599135525889551650_nMijn naam is Laura Imboden, geboren in 1992 en sinds september 2016 werkzaam bij Jemalupe in een logeerweekend. Ik heb de opleidingen onderwijsassistent en pedagogiek afgerond en ben momenteel nog bezig met de opleiding orthopedagogiek. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lekkere dingen te bakken, bordspelletjes te spelen en in het bos te wandelen met mijn hondje Zepp. De gezellige sfeer en leuke activiteiten die we met de kinderen ondernemen, maken het werken bij Jemalupe voor mij elke keer weer een feest! Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

 

 

gezicht jpgMijn naam is Selma Oolders. Geboren in 1993 en woon in de stad Groningen. Momenteel ben ik een derdejaars studente aan Van Hall Larenstein. Hier studeer in Diermanagement met als afstudeerrichting ‘dieren in de zorg’. Deze richting heb ik gekozen omdat mijn passie ligt bij mensen helpen met behulp van dieren. In februari 2016 heb ik mijn oriëntatiestage van vijf maanden gelopen bij Jemalupe en dit beviel van beide kanten dusdanig goed dat ik ben blijven hangen. In eerste instantie werkte ik één dag per logeerweekend in twee verschillende weekenden, maar sinds maart 2017 werk ik in één volledig weekend. Hiernaast ben ik ook veel in de schoolvakanties werkzaam. Ik vind het werk hier erg leuk, uitdagend en vooral een enorm leerzame aanvulling op mijn opleiding. Verder vind ik Jemalupe natuurlijk gewoon hartstikke gezellig!

 

Ik ben Arenda Smits, geboren in 1993 en woonachtig in Marum. Voordat ik bij Jemalupe kwam heb ik na de het behalen van de opleiding toerisme en recreatie 5 jaar in het toerisme gewerkt. In 2018 wilde ik mij omscholen naar de zorg, en na het voltooien van mijn stageperiode op de zorgboerderij ben ik sinds augustus 2019 begeleider bij Jemalupe. Hiernaast volg ik de studie Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en in mijn vrije tijd doe ik graag aan windsurfen, paardrijden, snowboarden en wandelen met onze NewFoundlanders. Ik vindt het fijn om deel uit te maken van het hechte team van Jemalupe. De huiselijke sfeer en gezelligheid zorgen ervoor dat ik altijd met plezier aan het werk ga om er samen een leuke dag van te maken!

 

 

IMG_6307Ik ben Marjan Zijlstra, bijna 46 jaar en werkzaam bij Jemalupe sinds februari 2017 en verzorg een aantal dagdelen dagbesteding op de zorgboerderij. Sinds 1993 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, Autisme en aanverwante stoornissen. Ik ben werkzaam geweest in verschillende functies en vind het heerlijk weer terug te zijn bij de basis. Samen met de jong volwassenen werken aan zelfvertrouwen, vergroten van eigen waarde, kijken naar de mogelijkheden niet de onmogelijkheden en een arbeidsritme opbouwen.

Ik ben moeder van een zoon van 7 jaar en we zijn samen veel aanwezig op de boerderij van mijn ouders, zeker in het voorjaar als de lammetjes geboren worden. Ik ben bekend met het boerenleven en dat maakt het werken op de zorgboerderij zo leuk, ik kan namelijk hobby en werk combineren. In mijn vrije tijd zijn we vaak buiten, samen werken in de tuin, loop ik “hard” en staan we regelmatig in de keuken. Bakken en koken vind mijn zoon namelijk erg leuk om te doen. Momenteel volg ik nog een opleiding Manager in de Zorg (MIZ) aan de Hanzehogeschool in Groningen, deze hoop ik dit jaar af te ronden.

 

 

signal-2017-03-15-142859

Mijn naam is Dirk Udding, in oktober 2010 ben ik bij Jemalupe komen werken, na drie jaar ben ik bij een andere zorgboerderij gaan werken aangezien bij Jemalupe toen het plan bestond om de zorgactiviteiten af te bouwen. In  augustus 2015 ben ik weer terug gekomen omdat het toen duidelijk werd dat Marith de zorgboerderij zou gaan overnemen, en het bij Jemalupe toch het leukst is. Op de boerderij zorg ik samen met Norbert voor de facilitaire zaken. De wisselende taken, de zelfstandigheid en de gezelligheid zijn voor mij de reden waarom het leuk werk is.

 

 

 

 

 

Mijn naam is Willem Friso Hut, geboren in 2000 en na een leerzaam jaar als stagiair sinds juni 2020 werkzaam bij Jemalupe. Ik ben gediplomeerd persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Graag wil ik op korte termijn een start maken met een Hbo-opleiding om mijn kennis en mogelijkheden te vergroten. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden en familie. Tevens vind ik sport en voeding belangrijk. De doelgroep van Jemalupe spreekt mij aan en de gezellige sfeer geeft mij voldoening.

 

 

 

 

 

Mijn naam is Pepijn Kokken, ik ben 21 jaar en ik werk sinds Januari 2020 bij Jemalupe. Hier help ik mee in de administratie. Voordat ik hier kwam werken heb ik een opleiding Game-Design gevolgd, maar niet afgemaakt. In mijn vrije tijd vind ik het dan ook leuk om spellen te doen, te skateboarden en nieuwe dingen te leren. Het werk is veelzijdig en de sfeer bij Jemalupe is erg gezellig dus ik werk hier ook met plezier.

 

 

 

 

 

Tineke Pater

Haike Jacobs

Team Jemalupe!!