Team Jemalupe

Team Jemalupe

Graag willen wij u voorstellen aan team Jemalupe:

anouk

Anouk Hafkamp, eigenares en begeleidster. In 2003 heb ik de zorgboerderij opgezet en sinds die tijd begeleid ik mensen met veel plezier. Voor mij is het belangrijk dat ik iedereen die op de zorgboerderij komt iets mee kan geven, vooral de vreugde van het leven en haal eruit wat erin zit. Voordat ik de zorgboerderij startte was ik manager bij een supermarktketen. Nadat ik 10 jaar vanuit mijn hart en ervaring de mensen op onze zorgboerderij had begeleid leek het mij leuk om ook de achtergrond kennis op te doen. In 2013 ben ik de HBO opleiding Toegepaste Psychologie gaan studeren en deze heb ik in mei 2018 met goed gevolg afgerond. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

foto norbert

Norbert Kokken, eigenaar en facilitair manager. Sinds 2006 ben ik fulltime op de zorgboerderij aan het werk. Daarvoor heb ik 20 jaar bij de politie gewerkt. Op de zorgboerderij zorg ik dat alles draaiende blijft samen met Dirk, ik doe al het onderhoud, en zorg dat iedereen altijd lekker en gezond te eten heeft. Sinds 2015 zijn wij de trotse grootouders van Tess, Juliën en Saar, de kinderen van Marith. Sindsdien is mijn grootste hobby opa zijn.

FB_IMG_1488386518316

Ik ben Marith Kokken, geboren in 1992 en ik ben de dochter van Anouk en Norbert. Sinds 2017 woon ik samen met Mennolt, Tess, Juliën en Saar op de zorgboerderij, en is mijn doel om in de toekomst zorgboerderij van mijn ouders over te nemen. Van kleins af aan help ik al met veel plezier mee op de zorgboerderij en vanaf 2010 ben ik naast mijn studie de weekenden gaan begeleiden, na mijn studie aan het Johan Cruyff College ben ik werkzaam geweest als secretaresse, maar  vanaf mei 2015 werk ik volledig op de zorgboerderij. In 2018 heb ik mijn EVC traject jeugdzorgwerker met goed gevolg afgerond. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

foto charlotte

Ik ben Charlotte Datema, geboren in 1992 en woonachtig in Sauwerd (Groningen). In mijn vrije tijd doe ik graag aan paardrijden en voetbal en ga ik graag op wintersport. Ik heb thuis twee pony’s en met één pony doe ik aan crosscountry. In 2008 ben ik begonnen aan de opleiding dierenartsassistente aangezien ik altijd van mijn hobby mijn beroep wilde maken. Nadat ik mijn stage op een zorgboerderij had gelopen wist ik dat ik nog meer wilde leren op het gebied van dieren in combinatie met mensen met een beperking. Ik heb gekozen voor de opleiding Diermanagement op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Tijdens mijn opleiding heb ik voor de richting ‘Dieren in de zorg’ gekozen. Deze minor heeft als hoofdlijn ’therapie met dieren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking’. In januari 2017 heb ik deze HBO opleiding met goed gevolg afgerond.
Sinds september 2016 ben ik begeleider op zorgboerderij Jemalupe en werk ik één zorgweekend in de maand en iedere woensdag. Het werk is uitdagend, leuk en er hangt een goede sfeer. Daarnaast werk ik hier met veel plezier en hoop dat nog lang te kunnen doen. Tevens ben ik SKJ geregistreerd.

Ik ben Arenda Smits, geboren in 1993 en woonachtig in Marum. Voordat ik bij Jemalupe kwam heb ik na de het behalen van de opleiding toerisme en recreatie 5 jaar in het toerisme gewerkt. In 2018 wilde ik mij omscholen naar de zorg, en na het voltooien van mijn stageperiode op de zorgboerderij ben ik sinds augustus 2019 begeleider bij Jemalupe. Hiernaast volg ik de studie Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en in mijn vrije tijd doe ik graag aan windsurfen, paardrijden, snowboarden en wandelen met onze New Foundlanders. Ik vindt het fijn om deel uit te maken van het hechte team van Jemalupe. De huiselijke sfeer en gezelligheid zorgen ervoor dat ik altijd met plezier aan het werk ga om er samen een leuke dag van te maken!

signal-2017-03-15-142859

Mijn naam is Dirk Udding, in oktober 2010 ben ik bij Jemalupe komen werken, na drie jaar ben ik bij een andere zorgboerderij gaan werken aangezien bij Jemalupe toen het plan bestond om de zorgactiviteiten af te bouwen. In  augustus 2015 ben ik weer terug gekomen omdat het toen duidelijk werd dat Marith de zorgboerderij zou gaan overnemen, en het bij Jemalupe toch het leukst is. Op de boerderij zorg ik samen met Norbert voor de facilitaire zaken. De wisselende taken, de zelfstandigheid en de gezelligheid zijn voor mij de reden waarom het leuk werk is.

Mijn naam is Willem Friso Hut, geboren in 2000 en na een leerzaam jaar als stagiair sinds juni 2020 werkzaam bij Jemalupe. Ik ben gediplomeerd persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Graag wil ik op korte termijn een start maken met een Hbo-opleiding om mijn kennis en mogelijkheden te vergroten. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden en familie. Tevens vind ik sport en voeding belangrijk. De doelgroep van Jemalupe spreekt mij aan en de gezellige sfeer geeft mij voldoening. Tevens heb ik een registratie bij het Registerplein.

Mijn naam is Astrid van der Leest, ik ben geboren in 2003 en kom uit Zevenhuizen. Ik heb het laatste jaar van mijn opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, bij Jemalupe stagegelopen en in juli 2022 heb ik mijn diploma behaald. De jaren hiervoor heb ik mijn beide stages in de gehandicaptenzorg voltooid. Na een jaar stage bij Jemalupe ben ik ook in de zomervakantie nog gebleven om te werken. Na deze periode ben ik eerst ergens anders in de zorg gaan werken voor bijna een half jaar. Toch ben ik hierna weer teruggekomen bij Jemalupe omdat ik het wel heel erg miste. Hoe gezellig het altijd is, de sfeer, het team is de reden waarom ik vanaf april 2023 weer terug ben gekomen. Wat ik graag doe in mijn vrije tijd is afspreken met vrienden en lekker ergens gaan eten en luisteren naar muziek. Ook ben ik nog erg fan van dansen wat ik 9 jaar lang heb gedaan als sport tot een paar jaar geleden.

Tineke Pater -Instructrice Paardrijles en administratief medewerkster

Haike Jacobs – GZ Psycholoog